robot handling systemen

meer flexibiliteit, razendsnel
en een verlaging van
uw productiekosten

Productieautomatisering met behulp van robots is een revolutionaire manier welke nagenoeg niet meer weg te denken is uit het dagelijkse productieproces. Een robot is veelzijdig en biedt flexibiliteit, met de veelal speciaal ontwikkelde grijperkoppen kunnen veel verschillende producten verwerkt worden en meerdere handelingen tegelijkertijd worden uitgevoerd.

Voor het mechaniseren van een repeterend proces is het gebruik van een of meerdere industriële robots vaak een goede oplossing. Zeker als dergelijke robottechniek gecombineerd wordt met andere machines en aan/afvoersystemen.

robotcel bateq

de beste oplossingen
voor uw productomgeving

Of de inzet van een robot gestuurde oplossing interessant is hangt af van vele factoren, wij komen graag met u in gesprek en kijken samen welke oplossing het best bij uw productie omgeving past en hoe wij deze nog efficiënter kunnen inrichten.

BATEQ is een onafhankelijke robot integrator, wij zijn niet merk gebonden, ons doel is om uiteindelijk de beste oplossing voor onze opdrachtgever te realiseren.

voordelen van robot handling systemen

  • Kans op fouten verkleind, heeft meer flexibiliteit, en verlaagd de productie kosten.
  • De robot verwerkt razendsnel diverse soorten en afmetingen producten.
  • Kan zeer nauwkeurig positioneren.
  • Is veelzijdig en kan met één grijper meerdere handelingen verrichten.
  • Zijn 24/7 inzetbaar.

grijpertechniek

uniek modulair concept in elk systeem intergeerbaar

BATEQ heeft een uniek modulair concept ontwikkelt waarmee wij een zeer grote variëteit aan producten kunnen verplaatsen. Deze grijpers zijn vrijwel in elk systeem integreerbaar en toepasbaar bij elk merk.

Een grote mate aan flexibiliteit en veelzijdigheid zijn kenmerkend voor onze grijpers, moeiteloos kunnen pallets, dozen, kratten, zakken, cans en/of andere producten verplaatst worden.
Wij gaan bijna elke uitdaging aan, het wordt voor ons pas echt interessant als er ook een bodem of tussenlegvel geplaatst worden, ook dit behoort tot de mogelijkheden.

pick en place bateq robot

pick & place units

technologie om snel, veilig en exact te positioneren

Snel, veilig en exact positioneren, dat zijn de kwalificaties die passen bij onze Pick & Place robotoplossingen. Slimme technologie samen gevat in een compacte en veilig afgeschermde behuizing. Met de toenemende E-commerce afhandelingen en andere complexe handelingen én het tekort aan goede, gemotiveerde mensen, kan deze robot een uitkomst bieden. Een Cobot is misschien een betere term want de machine is bedoeld om samen te werken met mensen.

agv bateq transparant

AGV’s – Automated Guided Verhicles

flexibiliteit en gemak voor intern transport

Automatisering van systemen is niet alleen weggelegd voor robotoplossingen. Ook de markt van AGV`s (Automated Guided Verhicles) zit fors in de lift.

Voor het intern transport van producten heeft BATEQ ook AGV oplossingen, samen met onze partner kunnen wij pallets, rolcontainers, kratten, dozen, en andere ladingdragers ophalen en leveren.
De modulaire opbouw, flexibiliteit en bedieningsgemak zijn de kerncompetenties van dit systeem.

Waar voorheen AGV`s de vaste routes langs draden en magneten volgden beschikken de nieuwere systemen over een gevarieerd aanbod van sturingstechnieken zoals, laser, afstand meten, mapping en data-opslag.
AGV’s worden steeds slimmer en kunnen tegenwoordig ook de goederen die zij verplaatsen heffen, hierdoor zijn zij een stuk interessanter geworden. Zeker voor het overbruggen van langere afstanden en waar producten ook nog eens moeten worden opgepakt en/of afgezet.